Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

10+4 tips για τον επιτυχημένο φοιτητή

 Είσαι φοιτητής και δυσκολεύεσαι να βάλεις την ζωή σου σε μια τάξη ;



Διάβασε τα παρακάτω tips και θα καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι πιο απλά, απλώς πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα :

ΠΑΜΕ!

Keep Notes!

Στο είπα και πιο πριν. Μην παίζεις με το κινητό. Κράτα σημειώσεις . Όσο κουραστικό και να είναι να κρατάς σημειώσεις με τις ώρες, άκουσε με ….θα αποδειχτούν σωτήριες στο τέλος του εξαμήνου.


Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης!

Δεν είπαμε ρε παιδί μου όλη μέρα. Δέκα λεπτά μόνο να διαβάσεις τις σημειώσεις σου και θα δεις, θα το κάνεις πάγια τακτική σου , cause it helps.


Make a list!

Ξέρω πόσο πολύ θέλεις να πας για καφέ, αλλά βάλε στο πρόγραμμα σου και κάνα δύο ώρες την εβδομάδα και κάνεις και ένα check τις σημειώσεις σου.


Stay focused!

Μην επιτρέπεις σε εξωτερικούς παράγοντες να σε αποπροσανατολίζουν από τους στόχους σου. Στο τέλος, εσύ θα βγεις νικητής ή χαμένος.


Θέσε προτεραιότητες!

Προσπάθησε step by step κάθε φορά να κλείνεις μία μία τις εκκρεμότητες και μην τα κάνεις όλα μαζί. Αλλιώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις πολλές ανοιχτές εκκρεμότητες.  


Be cool!

Μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή. Ο μεθοδικός τρόπος και η σωστή διαχείριση του προγράμματος θα σου λύσει τα χέρια. Μεθοδικότητα λοιπόν και stay calm.


Το σώμα θέλει κούραση και το μυαλό ξεκούραση!

Λίγη γυμναστική θα σου αποφέρει ιδανικά αποτελέσματα . Οι φοιτητές που γυμνάζονται έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας εν συγκρίσει με όσους δεν γυμνάζονται.


Καλός και ποιοτικός ύπνος!

8 ώρες ποιοτικού ύπνου δίνουν το κατάλληλο boost σώμα σου και την απαραίτητη ξεκούραση που χρειάζεται το μυαλό σου για να ανταπεξέλθει.


Φιλόξενο περιβάλλον για διάβασμα

Ο χώρος στον οποίο αφιερώνεις για διάβασμα είναι εξίσου πολύτιμος. Όσο πιο όμορφος , συμμαζεμένος και εύτακτος θα είναι, τόσο πιο εύκολο θα καθίσταται για σένα το διάβασμα.


Ρωτώντας πας στην πόλη!

Μην φοβάσαι να θέσεις ερωτήματα για πράγματα που δεν αφομοίωσες πλήρως. Μόνο έτσι θα λύσεις κάθε πιθανή απορία που θα σε δυσκολεύει στην κατανόηση.


Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο!

Όπως τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη την επιβράβευση για να μάθουν απλές βασικές διαδικασίες , έτσι και εσύ. Make a break, πάνε έναν ευχάριστο περίπατο με τον αγαπημένο σου φίλο/φίλη, φάε κάτι νόστιμο, πάνε να παρακολουθήσεις την πιο trend ταινία που κυκλοφορεί και τέλος πάντων ότι σε ευχαριστεί εν γένει.


Μαζί και στα καλά μαζί και στα κακά!

Σαν τους παντρεμένους, έτσι και οι φίλοι. Διαβάστε παρέα… Θα δώσει πολύ ευχάριστη νότα στον μονότονο δρόμο του διαβάσματος.


Μάθε από τα λάθη σου

Όποια αδυναμία σου , μετάτρεψε την σε δύναμη σου . Μην αποθαρρύνεσαι. Από τα λάθη και τις αδυναμίες μας μαθαίνουμε. Φτάνει να τα αναγνωρίσεις.


Υγιεινή Διατροφή!

Το ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ για κάθε φοιτητή , που ως επί των πλείστων δεν τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις μιας ισορροπημένης διατροφής .

πηγή: https://www.neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου